Zhubnout jednou a provždy je častým přáním lidí, kteří se dlouhodobě potýkají s nějakými kily navíc. Hubnutí je poměrně těžké, protože vyžaduje disciplínu, odhodlání a hlavně víru v to, že to dokážete. I když se vám to možná zdá jako klišé, vnitřní nastavení má velký podíl na tom, jestli to dotáhnete do konce a nebo ne.

žena nadváha

Trpíte nadváhou a potřebujete zhubnout?
Je celá řada lidí, kteří se snažili hubnout, ale po nějaké době to vzdali. Nejčastějším problémem je nedostatek pohybu a nebo špatně zvolený jídelníček. Právě jídlo je základem úspěchu. Bez správného stravování nezhubnete, a proto věnujte tomu co jíte opravdu velkou péči. Jestli je pro vás problém celý proces hubnutí, určitě si k cestě za novým tělem najděte fitness trenéra. Ten vám pomůže jak se stravou, tak se cvičením.

Fitness trenéři musí mít certifikáty o absolvovaném školení a musí prokázat nabyté znalosti. Bez takových osvědčení není možné v tomto oboru podnikat, protože člověk co nemá potřebné znalosti o stravě a pohybu může nakonec svým klientům ještě uškodit. Trenéra si vybírejte opravdu pečlivě a nejlépe podle zkušeností ostatních.

zdravé jídlo

Většině trenérů čas od času proletí hlavou otázka “Co si o mě jako o fitness trenérovi myslí moji svěřenci?”, a je to normální. Každý trenér se musí pravidelně vzdělávat, protože všechno se vyvíjí. Neustále probíhají výzkumy ohledně výživy, nových výživových doplňků a věda dělá pokroky i v oblasti cvičení – vymýšlí se nové stroje, zkoumá se vliv pohybu na jednotlivé části těla, a to všechno musí kvalitní trenér sledovat. Jedině tak budou klienti s prací trenéra spokojeni a budou se k němu hlásit noví klienti, kteří ocení jeho snahu. Trenér bude nějakou dobu něco jako člen vaší rodiny – bude vás podporovat, bude s vámi cvičit, doporučí vám doplňky stravy podle toho, jestli vám například chybí železo, a hlavně pro vás bude motivací.